Toen ik een tijdje geleden aan vriendin R. vertelde dat ik op cruise ging, was haar eerste reactie: ‘ehm het lijkt mij ook leuk, maar dan voor later als ik oud ben.’ Dit zinnetje deed me wel iets.

Is een cruise dan echt iets voor ouderen?

Ik begon na te denken of ik iemand in de nabije omgeving kende die ook een cruise heeft gemaakt. Ik kon zo gauw niemand opnoemen. Plotseling kreeg ik allerlei associaties met de love boat en dat ik inderdaad wel vaak hoor dat vooral ouderen op cruise gaan.

Inmiddels zit mijn cruise avontuur er op en kan ik mijn ervaringen met jullie delen.

Observatie

Tijdens het inchecken keek ik al om me heen. Op het schip is er ruimte voor bijna 3000 passagiers. Zijn het vooral ouderen die ik om me heen zie? Ik kon dit gelukkig niet bevestigen. Ik zag vooral 30-40 jarigen met hun gezin (en dus ook kleine kinderen). Ook zag ik een paar stelletjes van mijn leeftijd, dat was wel geruststellend! Echter zag ik toch ook zeker ouderen. Hmm, klopt het dan toch wat vriendin R. zegt? Of was mijn observatie niet representatief?

 

Entertainment op zee voor alle leeftijden?

Op het schip is er iedere avond en op zeedagen (als het schip die dag niet aan wal gaat) wel iets te beleven. Er zijn shows in de avond. Voor beauty & wellness breng je een bezoekje aan de spa. Je kunt een gokje wagen in de casino of losgaan in de disco (er zijn zelfs disco’s voor tieners). Als je een die-hard sporter bent, kan je ook naar het fitness gedeelte. In de avond is er een zogeheten dive in waar je de nieuwste films kunt bekijken vanuit een strandstoel onder de sterrenhemel met een cocktail in je hand.

Deze activiteiten zijn opgezet voor een breed publiek. Dus niet alleen voor ouderen.

 

Doe je het of doe je het niet?

Ondanks de associatie dat een cruise alleen voor gepensioneerden bedoeld is, besloten mijn zus en ik toch om op cruise te gaan. We gingen wel met twee 50+ers (mocht dat nog iets toevoegen). En ik kan je zeggen dat ik een cruise toch aanbeveel. Als je een zwakke maag hebt kan je altijd even langs de medical centre voor zeeziek pilletjes. En geloof me, deze werken! Laat dit je dus niet beperken.

Maak je geen zorgen over het eten. Je kan onbeperkt ontbijten, lunchen en dineren op het schip. Zoals eerder genoemd is er voldoende entertainment aan boord. Neem toch wel een boekje, muziek of spelletjes mee voor als je je toch verveelt. Oh ja, je moet per minuut betalen voor Wifi. Houd hier rekening mee, mocht je iemand op het thuisfront missen of als je je social media wilt bijwerken.

Een cruise is all inclusive, het enige waar je nog extra voor moet betalen is voor een excursie aan wal (optioneel) en voor alcoholische dranken of frisdranken aan boord. Tijdens het inchecken zag ik dat veel passagiers pallets met frisdranken meenamen. Later besefte ik pas waarom zij dat deden. Je kan er dus ook voor kiezen om zelf wat boodschapjes mee te nemen.

Een cruise is een handige manier om gemakkelijk naar prachtige plaatsen af te reizen. Op deze manier ben ik naar de Bahama’s, Turks en Caicos eilanden, Puerto Rico en St.Thomas (U.S. Virgin Islands) geweest. Wie weet of ik daar anders terecht zou komen. Een cruise trekt zeker ook ouderen, echter ben ik niet van mening dat een cruise uitsluitend geschikt is voor als je met pensioen bent.

Wil jij je cruise ervaringen delen? Of ben je benieuwd naar meer verhalen?

Laat dan je berichtje achter.

Over de auteur

Shalini, mede-oprichtster van hisorher.nl, oftewel Her is: gek op eten, films, social media, de betekenis van het leven en gezelligheid. Reizen ziet ze als haar luxe hobby. Bloggen is haar manier van het uitdrukken van de kleine dingen uit het dagelijks leven.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.