Ik ben dol op cookies en dan heb ik het niet over diegene die je bij elke website moet accepteren. Nee, het gaat om de echte cookies. Allerlei soorten cookies, met chocolade, kokos, vanille, suikerlaagje, of …. ik kan zo best lang doorgaan haha. Ik heb ze het liefst niet in huis, want anders zijn ze zo op en dan eindig ik als fat His. In de supermarkt mijd ik ook altijd het gangpad met cookies. Maar tegenwoordig hebben ze bij de broodafdeling potten liggen met alle ingrediënten die je nodig hebt om bijvoorbeeld chocolate chip cookies te maken.  Het enige dat je moet toevoegen is roomboter en een ei. Ik zag het vaker en dit keer dacht ik, laat ik het gewoon een keer proberen.

Een potje Chocolate chip cookies

Er zijn een hoop verschillende varianten, er is zelfs 1 met havermout voor de “gezondheid freaks”. Ik ben toch maar voor mijn favoriet gegaan en dat zijn de chocolate chip cookies. Een paar jaar geleden heb ik ze ook wel eens gemaakt, maar dat was met een pakje van Dr. Oetker. Bij dat pakje moet je veel meer zelf toevoegen, zoals de chocolaatjes. Dit potje is daarentegen ideaal. Alleen roomboter en een ei toevoegen. Wie heeft dat niet in huis?

Chocolate chip cookies benodigheden | His or Her

Chocolate chip cookies in 3 stappen

Het is zo gemakkelijk, dat je in 3 stappen klaar bent met je chocolate chip cookies. Zo staat het niet op de beschrijving, maar mochten de medewerkers van de Jumbo meelezen, hierbij een tip. Kies voor de volgende call 2 action: “Chocolate chip cookies in 3 stappen” en je verkoopt misschien wel meer potten. Back to mijn “kookkunsten”.

Stap 1

Pak 115 gram roomboter, 1 ei en de volledige inhoud van de pot. Stop alles bij elkaar en meng het tot je Cookie dough hebt.chocolate Chip cookie dough | His or Her

Stap 2

Maak balletjes van je cookie dough en verdeel dit over je bakplaat. Zodra deze vol is, doe je het in je voorverwarmde oven.

Chocolate  chip Cookie bakplaat | His or Her

Stap 3 smullen van je chocolate chip cookies

Na ongeveer 15 min zijn ze klaar. Zet je bakplaat buiten en laat het ongeveer 10 min afkoelen. Dan worden de koekjes wat krokanter. Daarna is het smullen geblazen van je homemade chocolate chip cookies!

Chocolate Chip cookies resultaat | His or Her

Wil je ook zelf chocolate chip cookies maken? Je kunt het hier kopen, of gewoon offline in de supermarkt. Laat me weten hoe het ging en of het smaakte.

Over de auteur

Madawa, mede-oprichter van hisorher.nl, oftewel His; gek op koffie, kleding, fotografie, auto's & gadgets (welke man niet?). Al deze dingen breng ik samen en combineer ik met mijn passie voor online doormiddel van deze site.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.