In Amsterdam voel ik me net een toerist. Je hoort meer Engels om je heen dan als je op vakantie gaat naar een vreemd oord. Als ik toch een toerist ben, kan ik me net zo goed zo gedragen. Zo heb ik samen met Madawa een bezoekje gebracht aan de IceBar in Amsterdam.

Mijn collega’s vroegen allemaal wat een IceBar nu precies is. Zelf wist ik het ook niet. Ik zag het via Google en werd geprikkeld om een kijkje te nemen. Inmiddels kan ik jullie meer vertellen over de koude ervaring!

Madawa en ik hadden een arrangement geboekt. Dan hoef je je bij aankomst alleen te melden bij de check-in balie. Het grappige is dat iedereen in de bar in het Engels tegen je praat. Ze weten natuurlijk niet wie de echte toeristen zijn. Bij de balie krijg je drie consumptiemuntjes; een gouden voor een drankje voordat je de kou gaat trotseren en twee zilveren om jezelf warm te houden in de IceBar.

Daarnaast krijg je ook handschoenen voor het geval je die niet zelf hebt meegenomen. En in de IceBar worden twee foto’s genomen die je aan het einde mee krijgt. Dit allemaal voor € 21,25 p.p. Wij waren redelijk verbaasd wat je allemaal krijgt voor dit arrangement.

 

Alcohol tegen de kou

Lust je geen alcohol? Dan heb je weinig aan de consumptiemuntjes. Er wordt namelijk alleen alcohol geserveerd. Laat dit je toch niet afschrikken. Er wordt met mate geschonken en de drankjes worden gemixt met non-alcoholische producten.

 

Het koude moment nadert

Om de 20 minuten gaat een groep de IceBar binnen. Vooraf krijg je een jas om over je eigen jas aan te doen. Dat is echt nodig, het is binnen namelijk -9,7 ⁰C. Er waren ook coole blauwe poncho’s met een grote capuchon. Wij hadden het geluk dat we die mochten aandoen. Echt heel lekker zat het niet, maar het gaat om de ervaring en de foto’s.

Er wordt een filmpje afgespeeld met de Nederlandse ontdekkingsreiziger Willem Barentsz. De IceBar  staat namelijk voor het eiland Nova Zembla. Door het filmpje wordt de adrenaline opgepompt. En het werkte, ik werd al een tikkeltje nerveus.

 

We are in

Je loopt twee aan twee naar binnen. Al snel keken we elkaar aan en zeiden: ‘oh, is dit het?’ Ik weet niet of de ruimte objectief klein was, maar wij hadden een grotere ruimte verwacht. We hoorden dezelfde reactie bij andere bezoekers. Het drong toen pas tot ons door dat we hadden betaald om in een grote vriezer te staan.  Door de kou kon je hier niet lang bij stil staan. Er was inmiddels een rij ontstaan voor de bar. Dit was een kleine bar gemaakt van ijs. Met een zilveren munt kon je Heineken bier, wodka met jus d’ Orange of gewoon pure wodka drinken.

Het wow effect zat in de beker gemaakt van ijs. Het was wel echt koud! Ik kon nauwelijks slokjes nemen in tegenstelling tot Madawa. Er werd ook muziek afgespeeld. Door de kou begon je vanzelf wel te bewegen of te springen.

Er werden twee foto’s van je gemaakt, die je na afloop mocht meenemen. Net als bij de attractieparken. Je kan natuurlijk ook zelf foto’s maken. Dat hebben wij ook gedaan. In de galerij zie je de resultaten!

Vanaf het moment dat je het gebouw binnenloopt tot aan het moment dat je de IceBar in mag, is een hele beleving. Eén vraag bleef ons wel bij; waarom waren we een beetje teleurgesteld? Hier is een simpele reden voor, onze hersenen werden vooraf beïnvloed door de website. Hier worden namelijk beelden getoond van een grote ruimte, inclusief een grote bar gemaakt van ijs. Dat is jammer, want de beelden creëren hoge verwachtingen bij gasten. Hierdoor koelt het enthousiasme van het begin snel af.

Al met al was het toch een (n)ice day!

Over de auteur

Shalini, mede-oprichtster van hisorher.nl, oftewel Her is: gek op eten, films, social media, de betekenis van het leven en gezelligheid. Reizen ziet ze als haar luxe hobby. Bloggen is haar manier van het uitdrukken van de kleine dingen uit het dagelijks leven.

Gerelateerde berichten

4 reacties

 1. Leon

  Als vaste bezoeker van deze blog en na het lezen van dit artikel ben ik naar de IceBar geweest! En… eerlijk is eerlijk, leuker dan verwacht! 🙂

  Bedankt voor de tip! 🙂

  Beantwoorden
   • Leon

    -9,5 … het viel mij wel mee… maar voor HIS/Madava is dat zeker te koud. Voor jou dus ook? 🙂

   • Shalini

    Haha klopt! Eerlijk gezegd had ik het in het begin wel koud, maar na een wodka met jus, wat beweging en foto’s later, viel het wel mee 🙂

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.