Maandag is het weer zover. Alle kinderen van de basisschool en middelbare school zijn al gestart, maar nu gaan ook de “grotere kinderen” back to school! De eerstejaars studenten beginnen aan een nieuw avontuur op de hoge school of de universiteit.

Ik werk op de universiteit, dus ik krijg dit vanzelfsprekend mee. Het was een periode zo rustig op de campus, dat ik helemaal vergeten was dat de studenten weer terug zouden komen. Een paar weken geleden begon de Eureka week, toen was heel Rotterdam ineens gevuld met nieuwe studenten, nationaal en internationaal. De universiteit zet zich de laatste jaren erg in voor internationalisering en dat is goed te merken. Dichtbij mijn huis is er zelfs een student hotel. Je kan dus echt niet om de studenten heen in deze periode.

Welcome Back to School | His or Her

Toen ik laatst een groepje aankomende studenten zag lopen op de campus, moest ik meteen aan mezelf denken. Waarschijnlijk liep ik er negen jaar geleden ook zo bij. Zo bleu, verlegen, verdwaald, bescheiden etc. En nu denk ik: jullie weten niet wat je te wachten staat! Er gaat een hele nieuwe wereld voor je open. De studententijd is een hele fijne periode in het leven. Iedereen beleeft het op een andere manier.

Type 1; gaat op kamers wonen, wordt lid van een studentenvereniging, slaat flink wat bier in tijdens de Hamsterweken van de Ah en studeert ernaast, ook niet onbelangrijk. Dit is misschien wel  erg stereotyperend, sorry, ik hou van overdrijven.

Type 2; gaat op kamers wonen als dat echt noodzakelijk is of anders gewoon lekker thuis, wordt lid van een studievereniging (dit is weer wat anders dan een studentenvereniging) of niet, slaat geen bier in, maar haalt een latte af bij de Starbucks om tijdens de hoorcolleges scherp te blijven en last but not least, deze type studeert!

Ik was zelf denk ik type 1,5. Dus geen van beide types die ik boven heb geschetst, maar een soort student die ertussen zweeft.

Die periode is helaas voorbij voor mij. Afgelopen vrijdag moest ik even naar een ander gebouw lopen, onderweg werd ik verschillende keren aangesproken met “mevrouw”. Uiteraard werd mij om directies gevraagd. Dus blijkbaar zie ik er op de campus niet uit als een student en denken de studenten dat ik het antwoord op hun vraag wel weet. Ben dus helaas niet meer forever 21. Misschien komt dat door de opkomende invasie van de grijze haren, aahhh.

Begin jij met studeren? Heel veel succes en plezier toegewenst! Deze tijd komt nooit meer terug, geniet dus van ieder moment!

Over de auteur

Shalini, mede-oprichtster van hisorher.nl, oftewel Her is: gek op eten, films, social media, de betekenis van het leven en gezelligheid. Reizen ziet ze als haar luxe hobby. Bloggen is haar manier van het uitdrukken van de kleine dingen uit het dagelijks leven.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.