Al geruime tijd probeer ik een volwaardige baard te laten groeien. In het begin werd ik weerhouden door de jeuk. Zodra het begon te jeuken, hop dan ging het scheermes er weer overheen. Nu is het zo dat ik gezegend ben met een volle en snel groeiende baard, in tegenstelling tot de haargroei op mijn hoofd. Maar goed je kunt het niet allemaal hebben. Dit zorgt er dus wel elke week weer voor dat ik kriebels krijg (geen jeuk) en weer een poging waag om tot een volwaardige baard te komen. Er is misschien ook een manier om de jeuk tegen te gaan, namelijk baardolie.

 

De hype

Ondertussen is het ook een ware hype geworden om een baard te laten staan. Het was al opkomend met de hipsters en nu is het algemeen geaccepteerd. Je hebt tegenwoordig namelijk naast de metroseksueel en de spornoseksueel nu ook de lumbersexual. In principe een stoerdere versie van de hipster. Dus je hoeft geen skinnyjeans meer van je zusje aan te doen en die stomme racefiets kan je ook weggooien. Ruil het in voor een normale spijkerbroek, boots, een geruit shirt en niet te vergeten de volle baard. Hier spelen webwinkels ook mooi op in en zo heb je nu tal van online shops waar je van alles voor je baard kan kopen. Waaronder ook de Baardolie.

 

De baardolie

BaardBaardolie, een zogenaamde olie, vaak met houtgeur, (zeker om het houthakkers image te benadrukken) dat goed is voor je baard en de jeuk helpt verminderen. Ik dacht gelijk dit is de uitkomst voor mij! Maar duur dat het is, gemiddeld € 20,- per 30 ml. Kritische reviews zijn niet te vinden en los van de Barbiers is het nergens offline te koop. Daarbovenop kreeg ik ook een geweldige reactie op me afgevuurd toen ik een bezoekje bracht aan een speciaalzaak in scheerspullen. “Baardolie? Nee, dat verkopen we niet. Als ik dat kon krijgen, dan hoef ik de rest van mijn leven niet meer te werken”. Dat stelde me ook niet echt gerust. Ik ging mezelf ook steeds meer afvragen zijn de Barbiers en de webshops niet gewoon de hype aan het uitmelken?

 

Om de proef op de som te nemen heb ik maar een flesje besteld van 30ml. De komende weken (als je zolang kan doen met 30ml) ga ik het testen en dan kom ik met een kritische review.

 

Wordt vervolgd… Het heeft wat langer geduurd dan ik dacht, maar de review is te lezen!

Over de auteur

Madawa, mede-oprichter van hisorher.nl, oftewel His; gek op koffie, kleding, fotografie, auto's & gadgets (welke man niet?). Al deze dingen breng ik samen en combineer ik met mijn passie voor online doormiddel van deze site.

Gerelateerde berichten

5 reacties

  • Madawa

   Je hebt een punt Steven, ik ben er nog mee bezig, moet wel kritisch genoeg zijn he haha. Ik zou zeggen hou de site in de gaten 😉

   Beantwoorden
   • Ike

    We leven ondertussen in december en ik zie nog steeds geen vervolg..

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.