In het begin van 2015 schreef ik een post over baardolie. Ik was namelijk niet helemaal overtuigd of dit product wel zijn geld waard was. Daarom besloot ik het zelf te gaan testen. Ik zou binnen een paar weken mijn oordeel geven. De weken werden maanden en nu zijn we alweer bijna een jaar verder. Het is alweer 2016! Nu moet ik er wel direct bij zeggen dat ik niet een jaar lang de baardolie heb getest. Ik heb namelijk ook niet een jaar lang een baard gehad. Ik heb de baardolie in totaal driemaal getest. De kortste gebruik was drie weken en als langste twee maanden. Is baardolie de grootste onzin of niet?

De baard is meer geaccepteerd

De hype is voorbij en een baard laten staan is algemeen geaccepteerd. Dan heb ik het niet perse alleen over een volle ‘lange’ baard. Een baard van vier dagen tel ik ook mee. Ongeveer het moment dat bij velen het gejeuk start. Voor velen is dat het moment om de baard weer eraf te halen. Met baardolie hoeft dat misschien niet eens? Met deze gedachte begon ik mijn test.

Het uitproberen

Bij mij begint de baard ongeveer na één week te jeuken. Goed moment om de olie erbij te pakken. Ik had de olie namelijk al besteld en het was al binnen. Het flesje dat ik had besteld heeft een inhoud van 30 ml. De dop is ook een pipet en die heb je ook wel nodig. Als je het namelijk met je handen gaat aanbrengen, dan is die 30 ml zo op. Je hebt overigens ook maar een paar druppels nodig van het spul.

Baardolie de grootste onzin pipet | His or Her

Bij het openen van de fles ruik je direct een houtgeur. Persoonlijk vond ik het niet bepaald lekker ruiken. Het helpt helemaal niet wanneer je het aanbrengt op je snor. Dan ruik je dus de gehele dag de houtgeur. Voor de test kon ik me daar best overheen zetten. Na het aanbrengen met de pipet kun je de olie nog verder inwrijven met je handen. Naast dat het de jeuk moet verminderen, moet het er ook voor zorgen dat je baardharen soepeler worden.

Voor de jeuk

Wat ik merkte bij het gebruiken van de baardolie is dat de jeuk wel minder werd en zelfs verdween. Dat is ook wel simpel te verklaren, want wanneer je een baard hebt dan kan je huid eronder niet goed vernieuwen. Dit zorgt voor de jeuk. Door het aanbrengen van een olie maak je de huid onder je baard wat vettiger waardoor de jeuk verdwijnt. Maar hiervoor hoef je geen dure baardolie te kopen. Je kunt hiervoor bijna iedere haar en/of huidolie gebruiken. Zo gebruikte ik ook amandel olie voor mijn baard. Je koopt al een flesje van 100 ml voor 3 á 4 euro bij de verschillende drogisterijen. Het is geurloos, het heeft dezelfde werking en bovendien is het stukken goedkoper. Wanneer je het omrekent naar dezelfde hoeveelheid als de baardolie, kost een flesje amandel olie maar € 0,80,-. Baardolie is 2.400% duurder! Ohja en zei ik al dat het stinkt? Het lijkt er steeds meer op dat baardolie de grootste onzin is.

Soepeler baardhaar

Hoe langer mijn baard wordt, hoe stugger de haren zijn. Baardolie zou dit ook moeten verhelpen. Zeker ook als ik de reviews lees op de verschillende online shops. Dit effect had baardolie niet op mijn baard. Helaas ook niet met amandel olie. Je kunt meer olie aanbrengen, maar daardoor worden de haren niet soepeler. Het wordt er alleen maar vettiger door. Wat ik meestal deed is wax gebruiken om het een beetje in controle te houden, maar dat maakt de baard ook niet soepeler.

Is baardolie de grootste onzin?

Producenten laten producten altijd ietsje beter lijken dan dat ze zijn. Dat is ook wel logisch, want je verkoopt geen producten door zwakke punten van het product te noemen. Het lijkt wel of je tegenwoordig nog meer moet opletten of de beloftes op producten wel worden na gekomen. Voor mij is dat voor baardolie niet het geval. Voor mij persoonlijk is baardolie de grootste onzin die er is. Dit komt voornamelijk omdat het te duur is. Daarnaast zijn er genoeg alternatieven die niet bestempeld worden als baardolie, maar die wel dezelfde of zelfs een beter resultaat geven.

Over de auteur

Madawa, mede-oprichter van hisorher.nl, oftewel His; gek op koffie, kleding, fotografie, auto's & gadgets (welke man niet?). Al deze dingen breng ik samen en combineer ik met mijn passie voor online doormiddel van deze site.

Gerelateerde berichten

één antwoord

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.