Afgelopen weekend was het weer zo ver, het Amsterdam Coffee Festival vond plaats. Als koffieliefhebber en barista in de making keek ik hier al maanden naar uit en moest ik ook dit jaar naar toe.

 

Wat is het Amsterdam Coffee Festival?

Zoals de naam al zegt vindt het festival plaats in Amsterdam, namelijk op het NSDM-werf. Het Hipster gehalte is hoog en dat is ook wel te verwachten op zo’n loactie. En het draait allemaal om de koffie, toch? Dat was het vorig jaar namelijk wel. Alles wat met koffie te maken heeft komt hier op één plek bij elkaar. Van bonen, tot de machines waarmee je een perfecte espresso kan zetten, tot accessoires als melkkannen, schorten en natuurlijk latte art. Maar ook alle trends en nieuwe ontwikkelingen in koffieland.

 

Dit jaar was het alleen ietsje anders. Koffie was nog steeds de hoofdmoot, maar er waren ook een hoop andere extraatjes. Je had namelijk een tal van kraampjes met thee en chocolade. De grote uitblinker dit jaar was Chai.

Chai op een koffie festival?

Ik vond het zelf wel een opvallende, want je associeert het niet zo snel met koffie. Ook al kun je een chai latte krijgen bij een Coffeecompany en een Starbucks. Maar ja bij de laatste verkopen ze ook een Strawberries & Crème en dat heeft totaal niets met koffie te maken, dus ja.

 

Gelukkig vind ik Chai, naast koffie, één van de lekkerste drankjes. Het was dus van het ene na het andere kraampje om de verschillende soorten chai te proeven. Eén tip, drink niet een cappuccino en een chai door elkaar heen. Dat gaat verkeerd. Ik moet zeggen dat er zeer goede chai’s tussen zaten en zonder kleur een smaakstoffen. Dat is een goeie ontwikkeling voor Nederland. Als je het namelijk zelf niet kan maken, dan heb je heel weinig keus.

 

Ceylon thee

Gewone thee hadden ze ook en mijn oog viel ook al snel op Ceylon thee. Aangezien ik het genoeg heb gedronken op vakantie. Het aanbod was alleen wel vrij beperkt. Het ging meer om nieuwe manieren om thee te zetten. Binnenkort kom ik met een uitgebreidere post over thee.Thee op coffee festival | His or Her

Foto afkomstig van The Amsterdam Coffee Festival site en gemaakt door Marie Wanders 

Latte Art

Elk jaar is er ook weer een competitie om te bepalen wie het beste is in Latte Art. Dat is wel de moeite waard om een keer mee te maken. Kijk wel goed op het schema, want de competitie duurt vrij lang. Je zou verwachten dat iedereen staat te stuiteren van al het gratis koffie, maar ze trekken er 4 uurtjes voor uit. Mocht je de wedstrijd missen, geen zorgen, alle barisita’s die er rondlopen kunnen er ook wat van, kijk maar.

Latte art Coffee Festival | His or Her

 

Voor iedereen die van koffie houd is dit evenement zeker een aanrader. Je moet alleen wel tot volgend jaar wachten mocht je willen gaan.

Over de auteur

Madawa, mede-oprichter van hisorher.nl, oftewel His; gek op koffie, kleding, fotografie, auto's & gadgets (welke man niet?). Al deze dingen breng ik samen en combineer ik met mijn passie voor online doormiddel van deze site.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.