Dat gezond eten en veel sporten nu in is hoef ik niemand meer te vertellen. Met z’n allen eten we steeds vaker gezond voedsel en sporten we ook steeds meer. Onder de dames is het al een trend om aan hun booty te werken, maar nu is er ook een andere hype gaande. Wat al jaren lang iets is waar mannen aan werken, is het nu ook iets waar vrouwen hard voor trainen. Ik heb het natuurlijk over buikspieren.

Buikspieren zijn alleen voor mannen

Iedereen heeft ze, maar of ze bij iedereen zichtbaar zijn dat is een tweede. In het modebeeld bij mannen ging het altijd al om de buikspieren. Van Peter André tot aan de film 300, en nu zijn het de top voetballers en YouTube fitnessinstructeurs die de rolmodellen zijn van jonge mannen. Honderden, misschien wel duizenden video’s zijn beschikbaar over hoe je de begeerde buikspieren kunt krijgen. Dit fenomeen is alleen niet meer uitzonderlijk voor mannen.

Peter Andre

Ken je hem nog?

Bron: YouTube

Sixpack rage

Vrouwen beginnen nu langzamerhand ook aan de buikspieren te werken. Maar niet als voorheen waarbij een platte buik met een hint naar buikspieren het modebeeld was. Gwen Stefani werd daar in 1995 al bekend om. Nee, nu gaat het om keiharde zichtbare abs! YouTube en Instrgram stromen vol met vrouwelijke fitnessinstructeurs, die dit hebben en ook nog eens tips geven over hoe je zichtbare buikspieren kunt krijgen. Carly Rowena, Vicky Justiz en Sport Motivation, zijn een aantal voorbeelden van YouTube fitnessinstructeurs met een grote fanbase. Ze hebben variërend van 10k tot 150k aan subscribers. In Nederland kunnen dames ook genoeg inspiratie op doen om hun buikspieren te kweken. Fajah Lourens post wekelijks op Instagram haar voortgang en deelt geregeld haar gezonde maaltijden. Maar er zijn ook genoeg blogs zoals Fitgirl, Follow Fit Girls en Dutch Fit Girls Na de billen rage is nu duidelijk de sixpack rage gestart.

Wat vinden de mannen hiervan?

Hiervoor hoeft geen nationaal onderzoek gedaan te worden. Ik weet wel zeker, dat ik voor alle mannen in Nederland kan spreken. Het ziet er niet uit! Waar is het zachte vrouwenbuikje gebleven? Een wasbordje bij een vrouw is net zo raar als mannen die besluiten size zero te worden.

Daarnaast blijk het ook nog eens slecht voor de gezondheid te zijn. Vrouwen hebben van nature een hogere vetpercentage en moeten daardoor veel meer moeite doen om de abs zichtbaar te krijgen. Je moet dan zulke extreme voedingspatronen wringen, bijvoorbeeld helemaal geen koolhydraten meer eten. Dit gaat uiteindelijk ten koste gaat van je gezondheid. Nieuwe vorm van eetstoornis? Niet meer super dun, maar dun en gespierd. Nee, dankje.

Als ze het niet voor de mannen doen, waarom dan wel? Dames met een sixpack, vertel maar…

Over de auteur

Madawa, mede-oprichter van hisorher.nl, oftewel His; gek op koffie, kleding, fotografie, auto's & gadgets (welke man niet?). Al deze dingen breng ik samen en combineer ik met mijn passie voor online doormiddel van deze site.

Gerelateerde berichten

één antwoord

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.