Misschien voel je het niet heel duidelijk aan, maar onbewust weet je dat je toe bent aan verandering. Iets knaagt aan je en voelt niet lekker aan.

Deze 5 tekenen geven aan dat je toe bent aan verandering in je leven. Alleen jij weet welke verandering dit is en wat je ermee gaat doen

1.Je kijkt niet graag uit naar de volgende dag

Of je nu naar werk moet of een vrije dag hebt. Je bent ’s morgens niet uit bed te krijgen, omdat je geen zin hebt in het verloop van de dag. Het liefst mag deze dag zo snel mogelijk aan je voorbij gaan.

2.Je bent erg geïnteresseerd in het leven van de ander

Als je van nature al erg empatisch bent en erg geïnteresseerd bent in het leven van de ander, ben je dat nog meer als je toe bent aan verandering. Wellicht wil jij ook wel vrijwilligerswerk doen en ben je benieuwd naar de verhalen van iemand die het al heeft ervaren.

3.Je klaagt meer dan normaal

Als het even tegenzit, zit het je in deze fase nog meer tegen! Je kan overal negatieve emoties ervaren: op werk, tijdens een social event of tijdens een verjaardag bij de familie. Vooral als iemand vraagt hoe het nu gaat. Het kan ook zijn dat je er juist even over wilt “klagen” om je gevoelens te uiten.

4.Je voelt interne en externe prikkels om actie te ondernemen

Als je zelf beseft dat je toe bent aan verandering en de mensen uit je omgeving ook, dan voel je een bepaalde drang om actie te ondernemen en om daadwerkelijk verandering aan te brengen. Het kan dan extra zwaar zijn als je niet zo goed weet hoe je dit moet aanpakken, vooral omdat je zo graag wilt en het misschien niet direct lukt.

5.Je wordt overmatig blij van de nieuwe lente collectie uit de H&M magazine

Nieuwe garderobes maken je blij! Het geeft je een frisse en nieuwe kijk op je garderobe, maar je kunt het ook verder trekken. Als je geen shopaholic bent, dan wil je misschien wel nieuwe kleding aanschaffen om verandering aan te brengen in leven door jezelf anders te presenteren naar de buitenwereld. Dat kan letterlijk met een nieuwe, frisse lente look.

Tip: als je toe bent aan verandering, praat er dan over met mensen bij wie het goed aanvoelt. Wat je ook doet, ga vooral door met leven. Geniet van iedere dag en gebruik iedere dag om te achterhalen waar de behoefte aan verandering nou echt zit.

Over de auteur

Shalini, mede-oprichtster van hisorher.nl, oftewel Her is: gek op eten, films, social media, de betekenis van het leven en gezelligheid. Reizen ziet ze als haar luxe hobby. Bloggen is haar manier van het uitdrukken van de kleine dingen uit het dagelijks leven.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.