2016 is bijna ten einde gekomen en iedereen maakt zich op voor 2017. Iedere jaarwisseling is uniek, omdat iedereen op een andere manier terugblikt op het afgelopen jaar en anders tegen het nieuwe jaar aankijkt. Toch zijn bepaalde dingen niet uniek. Herken jij de 5 tekenen die erop wijzen dat het bijna Oudjaarsdag is?

Foute top-zoveel op de radio

De radio sluit het jaar af met een top 2000 of een andere top met foute nummers.  De foute Kerstnummers worden niet meer afgedraaid en er wordt volop ruimte gemaakt voor een gigantische lijst met foute nummers van verschillende jaren. Ik vind het persoonlijk niet erg, veel foute nummers vond ik ooit wel leuk. Waren deze nummers vroeger dan ook echt fout?

Oliebollen en champagne

De kerstdiners zitten erop, maar het lekkere eten en drinken blijft gewoon doorgaan. Oliebollen en champagne staan o.a. op mijn menu op Oudjaarsdag. Sommige mensen maken zelf oliebollen, maar dat is niet voor mij weggelegd. Ik haal ieder jaar oliebollen bij mijn vaste kraam en smikkel er op Oudjaarsdag genoeg weg zodat ik weer een jaar zonder kan. Mijn moeder maakt ieder jaar voor Oudjaarsdag een traditioneel gerecht: pom. Ik denk dat iedereen wel een speciaal gerecht klaarmaakt op deze laatste dag van het jaar.

Oudejaarsloterij

Velen onder ons willen de kans niet missen om een jackpot te winnen en kopen nog een halve of hele staatslot voor de Oudejaarsloterij. Wie niet waagt, wie niet wint. Ik ben hier te nuchter voor en geloof niet dat ik ooit iets ga winnen, door geen lot te kopen, bevestig ik dan ook mijn eigen gedachte :-). Gelukkig zijn er genoeg mensen die niet zoals ik zijn en die wel een gok wagen. Veel succes iedereen!

New year, new me, blabla

Ik zie op social media allerlei posts voorbij komen over goede voornemens. Het is weer het moment om te denken over goede voornemens voor het nieuwe jaar of juist om te besluiten om niet aan goede voornemens te doen. Kortom het is weer tijd voor new year, new me, blabla. Ik geloof er niet in. Je hoeft niet te wachten met goede voornemens tot een nieuw jaar voor de deur staat, je kunt er iedere dag mee beginnen.

(Knal)vuurwerk

Alhoewel veel mensen zich irriteren aan het vuurwerkgedrag van anderen en het al meerdere keren is aangetoond dat niet iedereen capabel is om met vuurwerk om te gaan, blijft het toch legaal in Nederland om vuurwerk af te steken. Ook al is het startmoment om vuurwerk te verkopen nu vrij dicht op Oudjaarsdag, dan nog hoor ik al de hele week (knal)vuurwerk. Heel irritant. Siervuurwerk is iets anders, dat is mooi en iedereen kan ervan genieten. Ik zal nooit begrijpen wat er zo leuk is aan het afsteken van een rotje (in de container). Hopelijk doet iedereen voorzichtig!

His or Her wenst iedereen een mooie jaarwisseling toe en de allerbeste wensen voor 2017!

Over de auteur

Shalini, mede-oprichtster van hisorher.nl, oftewel Her is: gek op eten, films, social media, de betekenis van het leven en gezelligheid. Reizen ziet ze als haar luxe hobby. Bloggen is haar manier van het uitdrukken van de kleine dingen uit het dagelijks leven.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.