Een van de redenen waarom ik het leuk vind om in Nederland te wonen is het weer. Je zult wel denken dat ik gek ben. Waarschijnlijk hebben de meeste mensen geen positieve gedachtes bij de associatie met Nederland + het weer. Ik wel. De seizoenen hebben echt iets dat mij aanspreekt. En ik denk stiekem dat de herfst mijn favoriete seizoen is.

1. “ik heb niks om aan te doen”

Bij ieder seizoen moet een vrouw haar kast opruimen. De zomerkleding kan aan de kant en de dikke truien en sjaals worden tevoorschijn gehaald! Welke vrouw (en man) heeft er geen zin om een nieuwe garderobe aan te schaffen voor een nieuw seizoen? Je moet toch iets doen om de opmerking: “ik heb niks om aan te doen” tegen te gaan?

2. Oranje bladeren

Op een gegeven moment worden alle groene bladeren aan de bomen oranje. Dat is mijn favoriete moment. Je kan hele mooie foto’s maken voor bijvoorbeeld je social media pagina. Als de bladeren vallen en je loopt erover heen, dan knappert het zo lekker.

3. Haaruitval

Helaas zijn er ook nadelen aan de herfst. Ik heb altijd haaruitval in de herfst. Net zoals de bladeren op een gegeven moment van de bomen vallen, valt ook mijn haar van mijn hoofd. Heel vervelend, maar door goede voeding moet het uiteindelijk wel goed komen. De herfst zorgt er dus voor mij ook voor dat ik weer extra aandacht besteed aan mijn voeding.

4. Bankhangen

In de zomer is het langer licht en verplicht je jezelf bijna om na werk altijd iets te doen. Anders geniet je niet optimaal van het weer. In de herfst wordt het al gauw donker en dit is je excuus. Hierdoor kan je legitiem een paar avondjes thuis “bankhangen” zonder dat je je schuldig hoeft te voelen.

5. Chocomelk lover

Ik ben een chocomelk lover, warm of koud het maakt mij niet uit. Soms bestel ik in de zomer een warme chocolademelk als toetje. Ik heb soms het idee dat ik dan raar wordt aangekeken. In de herfst is het weer volkomen oke om een warme chocomelk (met slagroom als het even kan) te bestellen!

Deel jij de voorliefde van seizoenen met mij? Wat is jouw favoriete seizoen en waarom?

Over de auteur

Shalini, mede-oprichtster van hisorher.nl, oftewel Her is: gek op eten, films, social media, de betekenis van het leven en gezelligheid. Reizen ziet ze als haar luxe hobby. Bloggen is haar manier van het uitdrukken van de kleine dingen uit het dagelijks leven.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.