Het einde van 2016 nadert alweer in rap tempo. In dat zelfde tempo proberen velen vrij te krijgen rondom de feestdagen. Ondanks dat je dit jaar meer vrije dagen kwijt bent, want  Kerst en Oud en Nieuw vallen in het weekend, gaan de verlofaanvragen toch snel. Het is een gewilde periode om vrij te zijn. Zelf heb ik die drang nooit gehad. Ik vind het dan ook niet erg om in die periode te werken. Ik heb daarom mijn 5 reden waarom je juist moet werken rondom de feestdagen. 

Geen vlieg op de weg

Er zijn maar een paar momenten in het jaar dat er tijdens de spits geen files zijn. De zomermaanden zijn daar één van, maar het geldt ook zeker in de laatste 2 á 3 weken van het jaar. Geen enkele “spitsmijden campagne” kan op tegen de feestdagen. In deze 2 á 3 weken kom je zonder moeite aan op kantoor, want er zijn geen andere automobilisten die je hinderen. Rijkswaterstaat, mocht je meelezen, geef geen geld weg, creëer extra vrije dagen door het jaar heen. En dan voornamelijk op de dinsdag en donderdag.

Thuiswerken op kantoor

Als het op de weg rustig is, betekent het vaak ook dat het op kantoor rustig is. Je hoeft je niet druk te maken dat je steeds wordt afgeleid door collega’s en ook niet om je outfit. Het is dan gewoon elke dag casual friday. Het is zelfs een sport geworden om je foutste kerstrui aan te doen. Het is net thuiswerken, maar dan op kantoor.

Lekker doorwerken

Dat de rest van Nederland ook vrij heeft genomen heeft ook als voordeel dat de werkdruk vaak ook laag is. Daarom is het een ideale tijd om juist wel te gaan werken. Lekker rustig op kantoor, zodat je in alle rust aan je werkzaamheden kan beginnen die je anders continue vooruit schuift. Je kunt zo lekker veel aftikken.

Gezellige sfeer

De één houdt er van en de ander vind het absoluut verschrikkelijk, ik heb het over de sfeer die er hangt rondom de feestdagen. Vaak is het kantoor versierd en als de radio aanstaat hoor je voornamelijk de Kerst klassiekers. Persoonlijk vind ik het altijd wel leuk, het is ook maar een korte periode van het jaar dat dit voorkomt en er hangt daardoor wel altijd een positieve sfeer.

Genoeg te eten

Het laatste punt waar je je nooit druk over hoeft te maken in de periode rondom de feestdagen, is dat er niks te eten valt. Van overgebleven pepernoten en chocoladeletters tot kerststollen, amandelstaven, kerstkransjes, oliebollen en nog veel meer. Omdat er ook zo weinig collega’s op kantoor zijn, heb je zelf meer om op te eten. Je kunt tijdens deze dagen sowieso je lunch overslaan!

Ga jij ook werken rondom de feestdagen?

Heb ik je kunnen overtuigen om toch te gaan werken rondom de feestdagen? Misschien denk je nu, oh dat klinkt best interessant, maar je hebt al vrij genomen voor dit jaar. Misschien volgend jaar dan? En niet iedereen moet nu gaan werken in de laatste weken van het jaar, want anders gelden deze 5 reden niet meer haha.

Over de auteur

Madawa, mede-oprichter van hisorher.nl, oftewel His; gek op koffie, kleding, fotografie, auto's & gadgets (welke man niet?). Al deze dingen breng ik samen en combineer ik met mijn passie voor online doormiddel van deze site.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.