Nu het jaar bijna ten einde is, ben ik mijn balans aan het opmaken. Misschien cliché, maar het is goed voor de ziel. Als ik terugblik op 2017, kom ik allerlei veranderingen tegen. In deze blog neem ik je mee in mijn jaar.

Verandering 1: uit het vertrouwde nest stappen

Iedereen die mij kent, weet dat ik zeer gehecht ben aan mijn thuisbasis. Het was dan ook de allermoeilijkste stap die ik tot nu toe in mijn leven heb genomen: uit het vertrouwde nest stappen. Het is een nieuw hoofdstuk in mijn leven, met nieuwe avonturen en kansen. Aanpassen, geven en nemen. Het hoort er allemaal bij en beetje bij beetje raak ik gewend aan mijn nieuwe nest. Alhoewel ik Rotterdam wel erg mis, gelukkig woon ik op een steenworp afstand!

Verandering 2: nieuwe baan

Als je mijn blogs leest, weet je dat ik al geruime tijd in mijn comfort zone zat, dat ik op een gegeven moment vastgeroest was en dat ik onlangs schreef dat er na 7 jaar verandering is gekomen op het gebied van werk. Ik heb mijn passie gevonden! Ook dit was een moeilijke beslissing. Het voelde ook als uit het vertrouwde nest stappen. Ik was al uit een nest gestapt, deze stap kon er dus ook nog wel bij. Vanaf januari zal ik zien wat mijn nieuwe baan mij zal brengen en welke bijdrage ik zal leveren aan mijn nieuwe werkgever. Ik ben in ieder geval gelukkig met deze beslissing. Bedankt alle oud-collega’s die deze verandering met mij hebben doorstaan!

Verandering 3: reflecteren op relaties

Ik heb weleens gelezen dat mensen in je leven komen met een bepaalde reden. We komen in elkaars leven om op dat moment iets toe te voegen en we gaan weer uit iemands leven als dat afgerond is. Ik geloof daarin, ondanks dat het misschien zakelijk klinkt. Het lijkt wel alsof het “makkelijker” is om een liefdesrelatie te beëindigen dan om een vriendschappelijke relatie te beëindigen. Ik hoor mensen daar niet vaak over praten. Kan je het uitmaken met een vriend of vriendin? Ik geloof van wel. Ook geloof ik dat je er geen hard feelings aan hoeft over te houden. Dit betekent niet dat je geen moeite hoeft te doen om de relatie te behouden, maar als je daar niets meer bij voelt, voor wie doe je het dan? Ook 2017 was een jaar voor nieuwe relaties en het beëindigen van relaties.

It’s a wrap

Met nog 9 dagen te gaan, blik ik tevreden en gelukkig terug op mijn 2017. Het was echt een jaar van verandering, maar wel verandering ten goede (Kai Zen, leuke inside joke voor mijn Lean-collega’s die dit lezen). Ik hoop dat jullie ook een moment nemen om terug te blikken op dit jaar en vol goede moed het nieuwe jaar ingaan. It’s a wrap lezers!

Namens His or Her wensen wij jullie fijne feestdagen toe en een gelukkig nieuwjaar! Maak er iets moois van met de mensen die je het liefst om je heen hebt!

Over de auteur

Shalini, mede-oprichtster van hisorher.nl, oftewel Her is: gek op eten, films, social media, de betekenis van het leven en gezelligheid. Reizen ziet ze als haar luxe hobby. Bloggen is haar manier van het uitdrukken van de kleine dingen uit het dagelijks leven.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.